Kulturno umetniško društvo Baobab

COURS DE PERCUSSIONS

Les participants du cours vont faire connaissance avec les modèles rythmiques traditionnels issus du riche trésor des polyrythmies d´Afrique de l´Ouest. Les rythmes proviennent du passé lointain, ils accompagnaient divers rituels des peuples indigènes liés à la vie quotidienne et à la nature. On apprendra jouer aux différentes percussions africaines et on parlera de leurs origines et de leur destination.

Le cours est convenable pour ceux qui ont déjà quelques experiences ainsi que pour ceux qui n´en ont pas.

Udeleženci tečaja bodo spoznavali tradicionalne ritmične vzorce iz bogate zakladnice zahodno afriške poliritmije. Ritmi so stari več kot tisoč let, uporabljali so se pri različnih življenjskih ter z naravo povezanih ritualih tamkajšnjih ljudstev. Učili se bodo igranja na tradicionalna afriška tolkala (djembe, dunun):

BOBNARSKI TEČAJ 1 – ZAČETNI TEČAJ, ponedeljek 17h30 – 19h
Tečajniki se bodo seznanili z osnovnimi udarci na djembe in lažjimi afriškimi ritmi, kasneje pa prešli na malo težje ritme. Tečaj je namenjen popolnim začetnikom in vsem, ki bi želeli osvežiti osnovno znanje igranja na djembe.

BOBNARSKI TEČAJ 2 – NADALJEVALNI TEČAJ, torek 17h30 – 19h
Poudarek tečaja bo na razumevanju melodije, ritma in tempa v posameznem ritmu. Izpopolnili bomo pravilno udarjanje osnovnih udarcev in prešli na bolj zahtevne ritme in kakšnemu ritmu dodali tudi tradicionalno afriško pesem. Tečaj je namenjen vsem, ki že imajo nekaj osnov.

BOBNARSKI TEČAJ 3 – NAPREDNI TEČAJ, torek 19h – 20h30
Poudarek tečaja bo na razumevanju melodije, ritma in tempa v posameznem ritmu, na piljenju pravilnih udarcev na djembe, izmenjavi močnih in nežnih udarcev, ter pravilnem izvajanju hitrostnega igranja. Tečaj je namenjen vsem, ki imajo predznanje igranja na djembe.

INDIVIDUALNI TEČAJ
Pri individualnem tečaju lahko odločite za učenje bobnov djembe ali dunun in /ali igranja solo na djembe oz. solo na dunun.

 

INFORMATION & INSCRIPTIONS:

Issiaka Sanou
e-mail: farafinslo@gmail.com