Kulturno umetniško društvo BaobabLa Place je preizpraševanje razmerij, ki se vzpostavljajo med posamezniki, kulturami, med preteklostjo in sedanjostjo. Je izraz našega upanja po združitvi in razumevanju različnosti, je klic po spoštljivi komunikaciji in harmoničnem sobivanju, je to, k čemur si prizadevamo: k prihodnosti, zgrajeni na razumevanju. Umetnost je po našem mnenju eden izmed načinov, ki kaže, kako lahko sobivajo različni izrazi ter s svojim univerzalnim jezikom presega meje, delitve in nesoglasja spremeni v novo melodijo/sozvočje.


TRG ponuja priložnost, da se zavemo, kako so naše resnice le majhen delček mozaika, ki ustvarja naš planet, da presežemo ozkoglednost in ponudimo priložnost soobstoju. Namen predstave je vzbuditi razmišljanje o moči sodelovanja in o tem, koliko nam potrpežljivost in želja po sprejemanju sočloveka odpirata možnosti, da sebe mislimo drugače, se obogatimo in spoznavamo.

Avtorici projekta: Dalanda Diallo in Maša Kagao Knez
Avtorja glasbe: Kristijan Korat in Damir Mazrek (duo Harmelogic)
Oblikovanje svetlobe: Danilo Pečar
Stiliranje: Jelena Proković


Nastopajoči / soustvarjalci:
Kristijan Korat, Damir Mazrek, Željko Božić, Dalanda Diallo, Miha Furlan, Jan Marolt, Maša Kagao Knez, Joseph Nzobandora - Jose, Leticia Slapnik Yebuah, Irena Yebuah Tiran

Koprodukcija: KUD Baobab & Diaspora